Grundlægger af Montana – Peter J. Lassen.
Peter J. Lassen
Direktør og designer for Montana – Joakim Lassen.
Joakim Lassen
Designer for Montana – Salto & Sigsgaard.
Salto & Sigsgaard
Designer for Montana – Verner Panton.
Verner Panton
Designer for Montana – Arne Jacobsen
Arne Jacobsen
Designer for Montana – Henrik Leander.
Henrik Leander
Designer for Montana – Stefan Wewerka.
Stefan Wewerka
Designer for Montana – Shl design.
shl design
Jakob Wagner

Peter J. Lassen

“At skabe et godt design forudsætter ærlighed og respekt.”

Peter J. Lassen er manden bag Montana, hvis enkle og funktionelle design er blevet en klassiker.

Fra en karriere som søofficer skiftede Peter J. Lassen i 1954 til møbelbranchen og arbejdede i mange år sammen med arkitekterne Arne Jacobsen, Jørn Utzon, Piet Hein og Verner Panton. Fællesskabet med disse arkitekter ses tydeligt i hans enkle, æstetiske formsprog. I 1982 grundlagde han Montana Møbler A/S i Hårby på Fyn.

Foruden Montana reolsystemet, erhvervsprogrammet Montana CO16, Monterey, Skyline, Wardrobe, Bathroom og Sound har Peter J. Lassen samarbejdet med Joakim Lassen om HiLow bordene og Multi bordkollektionerne og med Andreas Hansen om AP stoleserien.

Peter J. Lassen er medlem af bestyrelsen for Montana Møbler A/S og deltager aktivt sammen med sønnen Joakim Lassen i arbejdet med markedsføring og produktudvikling.

Design af Peter J. Lassen

Joakim Lassen

Joakim Lassen er 5. generation i møbelfabrikantfamilien Fritz Hansen og administrerende direktør hos Montana, samt ansvarlig for produktudvikling.

Med en uddannelsesmæssig baggrund som cand.scient. i kulturgeografi startede Joakim Lassen sin professionelle karriere som miljørådgiver for blandt andet ingeniørfirmaerne Cowi og Rambøll. I 1998 gik Joakim Lassen ind i møbelbranchen og tiltrådte som direktør for firmaet DJOB, der i 2009 fusionerede med Montana.

I samarbejde med sin far Peter J. Lassen har Joakim Lassen tegnet HiLow hæve-sænke-bordene, Multi bordserierne samt i samarbejde med Henrik Leander tegnet talerstolen HiLow Speaker.

Joakim Lassen står desuden bag relanceringen af Verner Pantons to stole – Panton One og Bachelor stolen, som nu er markante designikoner i Montanas sortiment.

Design af Joakim Lassen

Verner Panton

”Man sidder bedre på en farve man kan lide”

Verner Panton er en af de mest farverige arkitekter i det 20. århundrede og en inspirationskilde for arkitekter og designere inden for tekstil, møbler og rumindretning.

Efter arkitektstudier på Kunstakademiet i København arbejdede han i to år på Arne Jacobsens tegnestue.

I 1955 lancerede Verner Panton sin første stol kaldet Tivoli-stolen, designet til en restaurant i Tivoli til udendørs og indendørs brug.

I 1998 relancerede Peter J. Lassen Verner Pantons trådreol, Panton Wire, hos Montana og i 2003 blev Tivoli-stolen sat i produktion af Joakim Lassen. Senere er en bar-, en lounge-, en kids- og en kitchenversion kommet til baseret på Verner Pantons ideer og tanker. I dag kaldes stoleserien Panton One. I 2013 blev Verner Pantons enkle stol, Bachelor stolen, med bord og fodskammel, sat i produktion igen hos Montana.

Design af Verner Panton

Salto & Sigsgaard

”Udgangspunktet skal være et godt problem”

Siden 2003 har Kasper Salto, designer, og Thomas Sigsgaard, arkitekt, arbejdet sammen om designopgaver i deres studio i København. Kasper Salto er uddannet møbelsnedker i 1988 og designer i 1994 fra Danmarks Designskole. Thomas Sigsgaard er uddannet arkitekt i 1995 og har bl.a. arbejdet for Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Sammen har de designet flere lamper og i 2013 vandt de opgaven om nye møbler til FN-bygningen i New York hvortil de designede borde og ”Council Chair”.

Salto & Sigsgaard har i 2014 designet Guest-stolen for Montana. Guest er svaret på spørgsmålet: Hvor gør man af de ekstra stole, når pladsen i hjemmet og på kontoret i fremtidens byer bliver mindre? Guest har sin daglige plads i reolen og foldes på bare få sekunder ud til en behagelig gæstestol.

Design af Salto & Sigsgaard

Arne Jacobsen

”En kage smager i reglen bedst, når den er pæn.”

Arne Jacobsen er en af vor tids største arkitekter og formgivere - en international anerkendt repræsentant for funktionalismen. Han har bl.a. tegnet Bellevue Teatret, Bella Vista, Århus Rådhus, SAS Royal Hotel, Nationalbanken og St Catherine’s College i Oxford.

Arne Jacobsen tænkte funktionelt, men han tænkte også æstetisk – med den intention, at oplevelsen af skønhed ikke kun skulle være for de få, men derimod skulle komme alle til gode i det daglige – og ikke mindst på arbejdspladsen. Djob bordet er skabt på et tidspunkt, hvor han for længst havde givet dansk møbeldesign nye dimensioner med Myren, Ægget og Svanen.

Djob-bordsystemet blev designet i 1971 til Nationalbanken. Bordsystemet er videreudviklet således, at det lever op til nutidens krav til en sund kontorarbejdsplads.

Design af Arne Jacobsen

Henrik Leander

Henrik Leanders design bærer tydeligt præg af hans kunstneriske baggrund. Han er udlært som pottemager, og i 1995 tog han afgang fra Danmarks Designskole.

Henrik Leanders arbejder vækker associationer til den organiske modernisme med navne som Charles Eames, Eero Saarinen og Verner Panton. Bløde og buede linjer forenes med et åbent og muntert legende udtryk. Arbejdet med det formbare ler har tydeligvis været en inspirator for Leanders design.

Henrik Leander har sammen med Joakim Lassen designet Montanas højdejusterbare talerstol – HiLow Speaker. I sit arbejde føjer Leander sig harmonisk ind i den enkle og funktionelle stil, som kendetegner Montanas design.


Talerstolen, HiLow Speaker opfylder den moderne virksomheds krav om funktionalitet samtidig med, at den føjer sig harmonisk og neutralt ind i et givet konferencemiljø.

Design af Henrik Leander

Stefan Wewerka

”Faktisk sker absolut alting ved bordet. Det er et centrum, som en kilde i en by.”

Den tyske arkitekt og kunstner Stefan Wewerkas livsværk er mangfoldigt og spænder fra mode over film, til arbejdsborde og bygninger. Han begyndte som arkitekt, for siden at kaste sig over objektkunsten, hvor netop bordet og stolen har været hans foretrukne emner.

Det centrale i hans værker, uanset hvilket medie han har grebet til, har været at udforske de måder, man kan danne rum om mennesket på. Hans originale bygningsværker og mange konkurrenceforslag har givet anledning til debat og inspiration for kolleger.

Stefan Wewerka har bl.a. arbejdet med utraditionelle løsninger på bordformer. Bordpladen, som Montana producerer til HiLow-bordene, ser umiddelbart skæv ud, men har vist sig at være en optimal arbejdsplads, der forener mødebordet med den individuelle arbejdsplads.

Design af Stefan Wewerka

shl design

schmidt/ hammer/ lassen design/ udspringer fra schmidt hammer lassen architects og beskæftiger sig primært med projekter og rådgivning indenfor produktdesign, interiør og udstilling.

SHL Table blev i 2007 designet for DJOB/Montana. Hæve-sænke-bordet med de smukke gavle og rene linjer er baseret på en manuel version, som arkitekterne designede til deres eget kontor.

schmidt hammer lassen architects er mest kendt for deres prominente, prisvindende byggeprojekter i både Danmark og udlandet. I Skandinavien er schmidt hammer lassen architects ansvarlige for projekter såsom Det Kongelige Biblioteks prestigefyldte udvidelse "Den Sorte Diamant" (København), ARoS Aarhus Kunstmuseum, Halmstad Bibliotek (Sverige) og langt mod nord - Nuuk Kulturcenter (Grønland).

Design af shl design

Jakob Wagner

Jakob Wagner er født i København i 1963 og har en Bachelor i Design Engineering og har senere taget en grad i produktdesign fra ArtCenter College of Design i Schweiz. Jakobs arbejde har vundet international anerkendelse, og han har modtaget talrige priser. 

Jakob Wagner har designet JW Table i 2017. Idéen bag JW bordet var at skabe et design, som både skulle passe perfekt i den private spisestue samt det professionelle mødelokale eller konferencerum. Bordet har et visuelt let og slankt udtryk med rammen, som er trukket ind under bordet og de skarpe trekantede ben, som er vinklet en smule udad for at give benplads. På trods af det lette og slanke udtryk er strukturen solid og stabil.

Design af Jakob Wagner

Save

Husk at gemme inden du lukker